Språkverkstad

Skriv ut

Du som vill förbättra ditt skrivande kan få hjälp vid Mittuniversitetets språkverkstad. Vi som arbetar som språkhandledare är Kristian Dyrvold, Mattias Sjöqvist och Jessica Storbjörk. Vi kan hjälpa dig att se hur du kan skriva bättre akademiska texter. Om du behöver språkhjälp inför ett rapport-, uppsats- eller examensarbete är du alltså varmt välkommen till oss.

Kristian Dyrvold, språkhandledare     Mattias Sjöqvist, språkhandledare i Östersund     
Kristian Dyrvold, Mattias Sjöqvist och Jessica Storbjörk

Språkverkstad - drop in

Onsdagar 12.00-14.30 

Sundsvall: Learning space på våning 4 i N-huset.

Östersund: G2239 (Handledningsrummet i biblioteket)

Individuell handledning

För dig som läser på distans eller känner att du vill ha ett individuellt möte med en språkhandledare för att förbättra ditt skrivande så finns även möjlighet att boka tid för individuell handledning. Handledning kan ske ortsoberoende via Adobe Connect eller andra verktyg för e-möten. Anmäl dig i formuläret till höger så tar vi kontakt om en passande tid. Tänk på att kontakta oss i god tid (minst en vecka) innan eventuella slutdatum för inlämningsuppgifter så att vi hinner läsa din text och ge dig råd. Detta gäller särskilt mot slutet av terminen då det kan vara många som hör av sig till oss.

Här är några exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

Att komma igång

Har du skrivkramp? Ibland kan det vara svårt att få ner alla idéerna i ditt huvud på papper på ett bra sätt. Vi kan fungera som bollplank för dina idéer och hjälpa dig att disponera ditt arbete.

Språkriktighet

De, dem eller dom? Var eller vart? Punkt, semikolon eller kolon? Får man skriva mej och dej, nåt och sånt? Vi hjälper dig att bena ut grammatiken och lär dig de regler som gäller i skriven svenska idag.

Textriktighet

Vad är det för skillnad på att skriva en debattartikel, en roman och en akademisk rapport? Varför kan man inte skriva som man talar eller chattar? Det handlar om olika genrer! Så vad ska man tänka på när det gäller akademiskt skrivande?

Tala om texter

Behöver du hjälp med språk, struktur eller logik i din egen text? Ta med texten till oss, gärna tidigt i ditt arbete med den.

Ta hjälp av varandra inom kursen!

Vi hjälper er att komma igång i skrivar- och responsgrupper.

Klarspråk

Kommer du att arbeta inom stat, kommun eller landsting? Då är det bra att känna till Språklagen och vad klarspråk är. Språklagen säger att "det offentliga" ska skriva vårdat, enkelt och begripligt. Vad betyder det?