Välkommen till biblioteket - Ny student!

Skriv ut

Skaffa bibliotekskonto

Ett lånekonto får du när du registrerar dig på din kurs och godkänner bibliotekets regler i Studentportalen. Om du har missat detta kan du ansöka om ett bibliotekskonto.

Söka och låna

Av Mittuniversitetets obligatoriska kurslitteratur köper vi oftast två exemplar; ett korttidslån och ett 14-dagarslån. Låneperioderna för ett korttidslån är väldigt korta för att så många som möjligt ska få tillgång till sin kurslitteratur. Övrig litteratur är vanligtvis 30-dagarslån. Läs mer om kurslitteratur, lån och omlån

Kursböcker och annan litteratur söker du efter i bibliotekets sökverktyg Primo. Här hittar du också  e-böcker artiklar och tidskrifter mm. Så här söker du i Primo:

Låna gör du genom att använda våra utlåningsautomater. Logga in med ditt studentportalsinlogg + ditt lösenord som du använder när du loggar in i studentportalen.

Är boken du söker utlånad kan du reservera den, det gör du också i Primo och det är gratis. Övertidsavgiften är 5 kronor/bok och dag. Ett försenat korttidslån kostar 100:-/ bok och dag.

Du lånar själv om dina böcker i Primo och Mina sidor. Där kan du också ändra dina kontaktuppgifter. Vi skickar meddelanden via mejl så se till att vi alltid har din rätta mejladress. Här hittar du de fullständiga lånereglerna.

Distansstudent

Är du distansstudent och bor utanför något av våra två campus kan du få böcker hemskickade. Läs mer om vår service för distansstudenter

Böcker och tidskrifter online

För att läsa bibliotekets e-böcker och e-tidskrifter på din egen dator använder du din studentportalsinloggning. Följ länkarna från Primo eller Databaser A-Ö och logga in.

Studieplatser

Du är välkommen att sitta och plugga på biblioteket, ensam eller i grupp. Arbetar du tillsammans med andra finns det grupprum och grupparbetsplatser. I Sundsvall finns Learning Space på plan 4 som är tillgängligt dygnet runt med Miun passerkort.

Grupprum

Grupprum bokar du via Studentportalen.

Talböcker

Som student på högskola eller universitet har du rätt att få din kurslitteratur anpassad om du har en läsnedsättning. Hitta kontaktpersoner och boka tid för handledning.

Studentmentorer

Studentmentorer finns som ett stöd för dig i ditt lärande och de finns på plats i våra två campusbibliotek.

Utskrifter, kopiering och skanning

På biblioteket finns möjlighet att skriva ut, kopiera och skanna. Som ny student har du 100 kronor på ditt utskriftskonto. När dessa pengar är slut kan du fylla på ditt utskriftskonto i informationsdisken på biblioteket eller i servicecenter.

Kontakta oss

Kontakta oss via mail, chatt eller telefon om du har frågor. Vi finns även i informationsdiskarna, välkomna att prata med oss!